TALIAN KECEMASAN 03-2687 5181 / TALIAN AM 03-2687 5000 info@pusrawi.com.my

Tentang Kami

Kenali PUSRAWI dengan lebih dekat.

Hospital PUSRAWI MAIWP ditubuhkan pada tahun 1984 dan memulakan perkhidmatan pesakit luar di Wisma Baitulmal, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.

Seiring dengan pembangunan, Hospital PUSRAWI memulakan operasi di bangunan baru di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur pada tanggal 16 Januari 2006. Bangunan ini telah dirasmikan oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Watiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah.

Hospital ini merupakan anak syarikat milik penuh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dan mempunyai kapasiti 164 katil dan Pusat Hemodialisis.

Kesihatan, keselesaan dan keselamatan pelanggan merupakan keutamaan kami. Hospital PUSRAWI MAIWP menawarkan pelbagai khidmat kepakaran dari pelbagai disiplin untuk semua golongan tanpa mengira bangsa dan agama.

VISI

Hospital pilihan yang melebihi jangkaan pelanggan melalui komitmen ke arah transformasi yang berterusan.

MISI

Menawarkan perkhidmatan kesihatan yang selamat, berkualiti dan mesra pelanggan.

Dasar Kualiti

PUSRAWI komited untuk memberikan penjagaan kesihatan yang memenuhi kepuasan pelanggan dalam masa yang berpatutan, mematuhi kod etika profesion serta piawaian pengamalan.

Menyediakan perkhidmatan yang komprehensif serta meningkatkan piawaian kualiti ke arah kecemerlangan kepada pelanggan yang memerlukan perkhidmatan. 

Open chat
Perlukan bantuan?
Salam, bagaimana boleh kami bantu?